Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   Domov    Kazalo    Kontakt    English      
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev

Uredi vsebino
 
Uredi vsebino
Uredi vsebino
 

Coaching

Uredi izdelek Uredi seznam slik Uredi priloge Uredi posebne kategorije Uredi atribute Uredi sorodne izdelke
Osebnostni razvoj ključnih posameznikov.


Priloge:
TIME OUT strokovni programi (860,6 KB)

»Coaching« je oblika individualnega sodelovanja, kjer skupaj z naročnikom postavimo cilj, ki ga v določenem obdobju želimo doseči. Za uspeh je ključna iniciativnost s strani naročnika, saj gre za doseganje sprememb na individualnem nivoju. Gre za delovni proces, v katerem naročnika vodimo do točke, ko lahko v celoti prevzame odgovornost ali razvije neko veščino, ki je nujno potrebna za opravljanje določenega dela.

»Coaching« omogoči posameznikom, da dosežejo ključne spremembe na vedenjskem področju (komunikacija, doseganje učinkovitosti, samoiniciativnost, zavzetost ...) ali na doživljajskem nivoju (samozavest, samozaupanje, motivacija, čustvena stabilnost, samopomembnost in visoka lastna vrednost ...). Posledica teh sprememb je ponavadi večja učinkovitost in generiranje boljše samopodobe.

Namen »coachinga«

Bolj kot generiranje globinskih sprememb v strukturi osebnosti posameznika, pomeni podporo pri razvoju neke določene veščine, kompetence ali sposobnosti, ki je pri določenem posamezniku v primanjkljaju. Po naših izkušnjah so manjkajoče veščine ali sposobnosti ponavadi naslednje: komunikacijske veščine, obvladovanje konfliktov, javno nastopanje brez nezaželene treme, vodstvene veščine, čustvena oz. socialna inteligentnost, motiviranje sodelavcev, timsko delo itd.

TIME OUT »coaching« poteka po modelu ciljno usmerjenega »coachinga«

Identifikacija izziva ali težave, s katerim se izrazi potreba po »coachingu« je središčna točka za načrtovanje sodelovanja. Gre za proces, v katerem sodelujeta tako naročnik kot svetovalec. Poudarek je na tem, da so rešitve in spremembe generirane s strani naročnika, svetovalec pa zagotovi ustrezno okolje za trening in piljenje novih veščin in pristopov. Ključni element pri tovrstnem svetovalnem procesu je aktivacija posameznikovih močnih področij in njihovo nadaljnje spodbujanje, hkrati pa konfrontacija z njegovimi šibkimi področji in izkustveno učenje z razvijanjem bolj funkcionalnih vedenj v določenih situacijah.

Kdaj se odločiti za coaching?

  •     Kadar se pri zaposlenem pojavi psihološka blokada ali izguba motivacije za opravljanje nekega dela.
  •     Kadar posameznik nima v zadostni meri razvite določene kompetence.
  •     Kadar podjetje želi spodbuditi transformacijo določenega vedenja pri posamezniku.
  •     Kadar vidiki privatnega življenja negativno vplivajo na organizacijsko vedenje.


« Nazaj
« Nazaj na seznam

Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi vsebino
Uredi nogo